Σάββατο, Δεκεμβρίου 14, 2019

Η κυβέρνηση πήρε πίσω την απόφαση για την επιχορήγηση των εφημερίδων! Από 200.000 ευρώ έκαστος!

Ενώ η κίνηση στήριξης των εφημερίδων ήταν σωστή, δεδομένων των προβλημάτων και της κρίσης στην έντυπη δημοσιογραφία, οι αστοχίες και τα λάθη που είχε η απόφαση ήταν κραυγαλέα. Σε τέτοιο βαθμό που ανάγκασαν την κυβέρνηση να πάρει πίσω την απόφαση μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε στους ενδιαφερόμενους, αλλά και την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ.
H εν λόγω απόφαση εκδόθηκε με το νόμο 4609/2019 που ψήφισε την περασμένη άνοιξη η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, προβλέποντας οριζόντια ενίσχυση ανεξαρτήτως αριθμού εργαζομένων του κάθε εντύπου και χωρίς καθορισμό άλλων κριτηρίων, ενώ κατά την προεκλογική περιόδο εκδόθηκε η υπουργική απόφαση για την υποβολή αιτήσεων των ενδιαφερομένων. Η νέα κυβέρνηση αντί να αναθεωρήσει την ισοπεδωτική λογική συνέχισε το λάθος και έφθασε στην εν λόγω έκδοση της πρόσφατης απόφασης επιχορήγησης των εφημερίδων. Μάλιστα, η μόνη τροποποίηση που έγινε ήταν η κατάργηση του αποκλεισμού που υπήρχε για όσες επιχειρήσεις δεν διέθεταν φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα ή είχαν χρέη προς εργαζομένους, ορίζοντας ότι τα δικαιούμενα ποσά θα πηγαίνουν στις οφειλές, γεγονός που επισημαίνει και στη δήλωσή του ο Λευτέρης Κρέτσος.
Με την απόφαση της κυβέρνησης, η οποία εν τέλει ανεκλήθη, ενισχύονταν συνολικά με 7 εκατ. ευρώ 36 εφημερίδες πανελλαδικής εμβέλειας, των οποίων η συνολική κυκλοφορία φθάνει περίπου τα 500.000 φύλλα.
Οι εφημερίδες που ενισχύονταν







Share this

Related Posts

Previous
Next Post »