Σάββατο, Οκτωβρίου 24, 2020

παραΣΚΗΝΙΑ. Τρόφος και φόβος ο γιατρός όταν μπαίνει στο δημαρχείο! Οι δηλώσεις του Σουά υπέροχες, αλλά ποιός τις...γράφει;


Αναμενόμενο να προκαλέσει ντόρο η απάντηση της Κατερίνας Μανά στην ερώτηση του Πασχάλη Λύρατζη με την υπογραφή… Μανώλης Τσέπελης, η οποία… δεν απάντησε σε κανένα ερώτημα ενώ έδειξε ως «υπεύθυνο» όλων, τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννη Ζερενίδη. Θέλω να δω την «αντίδραση» του Λύρατζη… Αν υπάρξει φυσικά!

ΑΛΕΚΤΩΡ

*Όπως κάθε χρόνο τέτοια μέρα, στα ροζ ντύθηκε το Ρολόι στην Κεντρική Πλατεία της Ξάνθης το απόγευμα της Πέμπτης, με την πόλη να στέλνει το δικό της μήνυμα για την πρόσληψη του καρκίνου του μαστού.

Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών και Φίλων Ν.Ξάνθης «παραΜΕΝΟΝΤΑΣ ΖΩΗροί» φώτησε ροζ το Ρολόι στέλνοντας το μήνυμα πως η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση σώζουν από τον καρκίνο του μαστού, που σταματά να είναι πλέον η «επάρατη νόσος», αλλά μια ασθένεια που αν διαγνωστεί έγκαιρα θεραπεύεται.

Σημειώνεται ότι φέτος λόγω των μέτρων προστασίας κατά του COVID-19 δεν πραγματοποιήθηκαν άλλες εκδηλώσεις.

……

*Φόβος και τρόμος έχει καταντήσει πλέον για τον Μανώλη Φανουράκη ο γιατρός και ειδικά όταν εμφανίζεται ξαφνικά στο Δημαρχείο και κατευθύνεται κατευθείαν στο γραφείο του! 

Για παράδειγμα λίγες μέρες μετά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, μαθαίνω οτι ο Ιπποκράτης  Καμαρίδης μπήκε στο Δημαρχείο και για δεύερη φορά έβαλε τις "φωνές" στον αντ΄' αυτού αντιδήμαρχο του....εαυτού του, με αποτέλεσμα να τους ακούσει όλος ο κόσμος!

.....

*Πάντως ο αντ' αυτού αντιδήμαρχος και πάλι επιχείρησε να "καλοπιάσει" με το γνωστό του ύφος τον γιατρό όπως κάνει κάθε φορά που τα βρίσκει σκούρα, αλλά μάλλον δεν τα κατάφερε τόσο καλά....

Και το χειρότερο όλων!; Αυτήν τη φορά, δεν μπορούν να τον "σώσουν" ούτε αυτοί που παίρνουν  τις απευθείας αναθέσεις του, ούτε και ο Δήμαρχος που δεν τολμάει να πάρει το μέρος του, μην τ' ακούσει κι αυτός...! 

(σ.σ. Ο μόνος που μάλλον χαίρεται σ' αυτήν την περίπτωση, είναι ο Λύρατζης....έτσι μου φαίνεται τουλάχιστον...)

...... 

ΚΟΥΙΖ. Η κυρία Σόφη Μπασματζή ξέρουμε πλέον τι κάνει στο Δημαρχείο. Περιμένει να περάσει τυχαία κάποιο τουριστικό γκρούπ, για να το ξεναγήσει...

Η εξαίρετη κυρία Κατερίνα Μαυρομάτη, που εδρεύει; Είναι ΑΦΑΝΤΗ απο παντού! Σε λίγο θα την αναζητούμε απο τις εκπομπές της Νικολούλη...!

(σ.σ. Πάντως όλες οι πρώην κολλητές του Πάνου Παπαδόπουλου, δεν πρέπει να έχουν παράροπονο....Με Τσέπελη Δήμαρχο και Φανουράκη αντιδήμαρχο, καλοπερνάνε..! Κατά γενική ομολογία...)

......


Ρολά για 14 ημέρες κατεβάζουν δύο Τμήματα Σχολικών Μονάδων της Ξάνθης μετά και τον εντοπισμό θετικών κρουσμάτων κορονοϊού στους κόλπους των μαθητών.

Πρόκειται για ένα θετικό κρούσματα που αφορά μαθητή του 5ου Δημοτικού Σχολείου Ξάνθης καθώς και για κρούσμα που αφορά μαθητή του 4ου Γυμνασίου Ξάνθης.

….

Μετά τον εντοπισμό των κρουσμάτων αποφασίστηκε η αναστολή λειτουργίας των δύο Τμημάτων, στα οποία σπουδάζουν οι μαθητές, όπως ορίζει το σχετικό πρωτόκολλο, ενώ ξεκίνησε η διαδικασία της ιχνηλάτησης για τον εντοπισμό πιθανών νέων κρουσμάτων που σχετίζονται με τους δύο μαθητές.

…..

Θετικοί στον κορονοϊό εντοπίστηκαν και πέντε φοιτητές του ΔΠΘ, στην Ξάνθη, με αποτέλεσμα η νέα αυτή μικρή έξαρση να προκαλεί προβληματισμό.

Υπενθυμίζεται ότι ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 6 νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ξάνθη την Παρασκευή.

.....

*Πρόστιμα που φτάνουν τα 730.000 ευρώ επέβαλλε το ΕΣΡ σε 25 περιφερειακά κανάλια, όπου ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος διαφήμιζε τις κηραλοιφές που προστατεύουν από τον κορωνοϊό.

Από 30.000 ευρώ καλούνται να πληρώσουν οι σταθμοί Κόσμος TV Δωδεκανήσων, Αιγαίο TV Δωδεκανήσων, Super B Αχαϊας, Σητεία TV Λασιθίου, Notos TV Ηρακλείου, Ένα TV Φθιώτιδας, TV 10 Τρικάλων, Βήμα TV Ιωαννίνων, Θράκη ΝΕΤ Έβρου, TV Ροδόπη, Δίκτυο TV Σερρών, Κρήτη TV 1 Χανίων, Άλφα Τηλεόραση Δράμας, Δίκτυο 1 Καστοριάς, Alert Αττικής, TRT Μαγνησίας, PLP TV Ηλείας και Ίριδα TV Δωδεκανήσου.

Από 25.000 ευρώ οι Alert, Epsilon, Extra, Kontra, ΑΕ Channel, Βεργίνα και Best TV για «παραβίαση -εκ προθέσεως- την συνταγματικώς επιβαλλόμενης απαγόρευσης μετάδοσης μηνυμάτων που θα μπορούσαν να παραπλανήσουν το κοινό ως προς τις προστατευτικές ιδιότητες προϊόντων και να θέσουν σε κίνδυνο την ανθρώπινη ζωή και υγεία».

Σύμφωνα με το ΕΣΡ η ενέργεια των παραπάνω καναλιών έγινε «με προφανή στόχο να παραπλανήσει την ελέγχουσα αρχή και να καταστήσει πρακτικώς ανέφικτη την άσκηση των συνταγματικώς επιβαλλόμενων αρμοδιοτήτων της επί του περιεχομένου του προβαλλόμενου προγράμματος».

Τέλος ποινή 15.000 ευρώ δόθηκε στο Σύρος TV 1 Κυκλάδων για παράβαση των διατάξεων περί «απαγόρευσης της άνευ αδείας αναμετάδοσης του προγράμματος άλλου παρόχου περιεχομένου», καθώς αναμετέδωσε την επίμαχη εκπομπή μέσω της Web TV του Alert.

……

*To ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑμεΑ Π.Ε. ΞΑΝΘΗΣ, επισκέφθηκε τον Δήμαρχο Μύκης Ντελή Χουσεΐν σύμφωνα με δελτίο τύπου που πήραμε και φιλοξενούμε στη στήλη: 

Στις 20/10/2020 και ώρα 19:00, ημέρα Τρίτη, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου ΑμεΑ ΠΕ Ξάνθης με τον Δήμαρχο Μύκης, κ. Ντελή Χουσεΐν Ριτβάν και τον Γ.Γ. του Δημάρχου, κ. Πετσενίκ Αντνάν. Παρόντες από το Σωματείο η Πρόεδρος κα Κοτσάκη Δημητρούλα, ο Γενικός Γραμματέας κ. Σακελλάρης Μέλανδρος, η Ταμίας κα Γλυκερία Νότα, ο Α΄Αντιπρόεδρος κ. Μπόζ Ερσίν, ο Αναπληρωτής Γραμματέας κ. Μιχαηλίδης Βλαδίμηρος και η Οργανωτική Γραμματέας κα Κιοσσέ Ρεϊχάν.

……

*Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν:

α) η ίδρυση Ειδικού Δημοτικού σχολείου στον Δήμο Μύκης,

β) η δημιουργία θέσεων πάρκινγκ ΑμεΑ σε δημόσιους και δημοτικούς χώρους του Δήμου Μύκης και όπου κρίνεται απαραίτητο προκειμένου να εξυπηρετούνται τα άτομα με αναπηρία,

γ) η μείωση Δημοτικών τελών και των τελών ύδρευσης στα άτομα με αναπηρία που κατοικούν στο Δήμο Μύκης.

Ο Δήμαρχος υποσχέθηκε ότι θα προσπαθήσει να δώσει λύση σε προβλήματα που είναι της αρμοδιότητάς του και θα είναι δίπλα μας.

Το δελτίο τύπου υπογράφει με εκτίμηση η Δημητρούλα Κοτσάκη,

Πρόεδρος Σωματείου ΑΜΕΑ ΠΕ Ξάνθης

……

*Μία νέα εισαγωγή ασθενούς με κορωνοϊό έγινε την Τετάρτη στο νοσοκομείο αναφοράς της Αλεξανδρούπολης, ενώ δόθηκαν και δύο εξιτήρια.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ Ορεστιάδας, για νοσηλεία εισήχθη μία 36χρονη από την Κομοτηνή, ενώ εξιτήρια πήραν ένας 59χρονος από τη Δράμα μετά από νοσηλεία 7 ημερών και μία 85χρονη, επίσης από τη Δράμα, μετά από νοσηλεία  19 ημερών.

Με τα τελευταία αυτά στοιχεία, σήμερα στο νοσοκομείο νοσηλεύονται 14 ασθενείς με κορωνοϊό, και συγκεκριμένα οκτώ στη Μονάδα Covid-19, τέσσερις στη Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων και δύο στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας

 

*Από το Δήμο Ξάνθης δόθηκε στη δημοσιότητα το παρακάτω δελτίο τύπου:

«H Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (FIBA), με την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ) , την Ένωση Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΕΚΑΣΑΜΑΘ) και τον Δήμο Ξάνθης, πραγματοποίησαν στο κλειστό αθλητικό κέντρο «Φίλιππος Αμοιρίδης» το αναπτυξιακό πρόγραμμα καλαθοσφαίρισης, που απευθύνεται σε κορίτσια της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ηλικίας από 8 έως 13 ετών.

Η διεθνής ονομασία του προγράμματος είναι «HERWOLDHERRULES», η Ελληνική ονομασία

του προγράμματος είναι «ΜΠΑΣΚΕΤ ΓΙΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ» και το πρόγραμμα υλοποιείται σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, την Διεύθυνση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης και την αρωγή του Δήμου Ξάνθης.

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Ξάνθης κ. Μπεκήρ Ογλού  Σουά δήλωσε:

Με μεγάλη χαρά αγκαλιάσαμε την προσπάθεια αυτή καθώς το πρόγραμμα «Μπάσκετ για κορίτσια στα σχολεία» δίνει τη δυνατότητα γνωριμίας με το άθλημα και την ενεργοποίηση σε ακόμη μεγαλύτερο βαθμό των μαθητριών στην εκπαίδευση.

Ο Δήμος Ξάνθης στηρίζει ανεπιφύλακτα, με τις υποδομές του, κάθε προσπάθεια που έχει

αναπτυξιακό χαρακτήρα και δίνει στους νέους μας δυνατότητες άσκησης, υγείας,

αθλητισμού, κοινωνικοποίησης και διεύρυνσης των οριζόντων τους».

-Μ’ αρέσουν πολύ οι δηλώσεις του κυρίου Σουά… Αλήθεια… Ποιος τις… γράφει;

Ο ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΟΣ

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »