Παρασκευή, Οκτωβρίου 09, 2020

Ένας Έλληνας και ένας αλλοδαπός μετέφεραν ναρκωτικά με το ΚΤΕΛ από Θεσσαλονίκη στην Καβάλα

Συνελήφθησαν την Τετάρτη (7-10-2020) το μεσημέρι στο νομό Καβάλας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών με τη συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, ένας αλλοδαπός και ένας ημεδαπός, που δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία.

Ειδικότερα, μετά από εμπεριστατωμένες έρευνες διαπιστώθηκε ότι ο αλλοδαπός αποτελεί βασικό μέλος κυκλώματος που δραστηριοποιείται στη μεταφορά ακατέργαστης κάνναβης από τη Θεσσαλονίκη στην Καβάλα και την περαιτέρω διακίνησή της στην ευρύτερη περιοχή, χρησιμοποιώντας για τη μεταφορά των ναρκωτικών λεωφορεία του ΚΤΕΛ.

Ακολούθησε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, κατά τη διάρκεια της οποίας εντοπίστηκαν ο αλλοδαπός δράστης και ο ημεδαπός συνεργός του να επιβαίνουν σε λεωφορείο και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου βρέθηκε, επιμελώς κρυμμένη, στο εσωτερικό αποσκευής του ημεδαπού δράστη, μία (1) νάιλον συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους 1.060 γραμμαρίων.

Σε έρευνες που ακολούθησαν στις οικίες των δραστών βρέθηκαν μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης και δύο (2) ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας.

Κατασχέθηκαν συνολικά 1.060,7 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 2 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, κινητά τηλέφωνα και χρηματικό ποσό.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.

 


Share this

Related Posts

Previous
Next Post »