Σάββατο, Οκτωβρίου 24, 2020

παραΠΟΛΙΤΙΚΑ: Δυο φορές κάλεσαν την αστυνομία χθες για τους Δροσερίτες! Εργάζεται σκληρά η Σοφία Ψωμά στο Δήμο.

 Χωρίς μάσκες, δεκάδες Δροσερίτες χθες στο Δημαρχείο Ξάνθης (απίστευτος συνωστισμός), για τα επιδόματα!! Δυο φορές επενέβη μάλιστα η  αστυνομία για να επιβάλει την τάξη, ειδοποιούμενη από τους αντιδημάρχους Σουά και Φανουράκη! Μα είναι δυνατόν να μην πειθαρχούν κύριε Φερτούν ούτε στον  Φανουράκη;

*Εικόνες απίστευτου κάλλους χθες με δεκάδες Δροσερίτες ΧΩΡΙΣ μάσκα έξω από το Δημαρχείο!!! Ο λόγος; Μα τα...επιδόματα!

Το ιστορικό. Μπήκε ο Δήμος Ξάνθης και συγκεκριμένα η πόλη της Ξάνθης στις λεγόμενες πόλεις με μειονότητα και οι μειονοτικοί κάτοικοι δικαιούνται ενός νέου επιδόματος.

Για να το πάρουν όμως χρειάζεται πιστοποιητικό μονίμου κατοικίας.

......

*Όλοι οι Δροσερίτες λοιπόν (οικογενειακώς) ήρθαν την Παρασκευή το πρωί στο Δημαρχείο Ξάνθης, χωρίς μάσκες και κάνανε «ντου» δυο φορές χωρίς να κρατάνε σειρές και αποστάσεις οπότε και  οι αντιδήμαρχοι Μπεκίρ Ογλού Σουά και Μανώλης Φανουράκης μη μπορώντας να επιβάλουν την τάξη...κάλεσαν την αστυνομία που επενέβει 2 φορές όπου την δεύτερη φορά παρέμεινε στην είσοδο του Δημαρχείου βάζοντάς τους σε σειρά.

……

*Εξέπνευσε λίγο μετά τις 8 το πρωί της Παρασκευής στο νοσοκομείο αναφοράς της Αλεξανδρούπολης, ένας 73χρονος άνδρας από την Ξάνθη, που είχε διακομιστεί από το νοσοκομείο της Ξάνθης σε αυτό της Αλεξανδρούπολης στις 12 Οκτωβρίου, και είχε διασωληνωθεί αμέσως στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ Ορεστιάδας, ο άνδρας έπασχε από υποκείμενα νοσήματα. Μετά το θάνατο, οι νοσηλευόμενοι ασθενείς με κορωνοϊό στο Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης είναι 13, εκ των οποίων επτά στην Μονάδα Covid-19, πέντε στη Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων και ένας στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας

.....

*Πολύ όμορφη και αεράτη το βράδυ της Παρασκευής η γενική διευθύντρια του Δήμου Ξάνθης, Σοφία Ψωμά εμφανίστηκε χθες το βράδυ στο Παντοπωλείο "Sary" (πρώην Κληματαριά), για να παραγγείλλει φαγητό αφού μάλλον έκανε υπερωρίες (!) στο γραφείο της εκείνη την ώρα! Τελικά όμως...αφού τηλεφώνησε προφανώς στο Δήμαρχο κύριο προφανώς για να τον ρωτήσει τι ήθελε να παραγγαγγείλει, τελικά έφυγε, παίρνοντας ένα κατάλογο μαζί τους, προφανώς για να του δείξει το μενού...

Πάντως ενώ όλοι περίμεναν να χαιρετίσει, αν όχι τον Ιπποκράτη  Γαλάτη και γνωστό εκδότη που εκείνη την ώρα έπιναν κρασί στο μαγαζί, τουλάχιστον τον Δημήτρη Πετρόπουλο, δεν αντάλλαξε μαζί του ούτε έναν απλό χαιρετισμό. Προφανώς όποιος ασκεί κριτική στον Δήμαρχο κ.Τσέπελη, γίνεται "εχθρός" και για την κυρία Σοφία Ψωμά; Δεν πειράζει...Προσωπικά την κατανοώ! Αν εχει τέτοιες εντολές οφείλει να πειθαρχεί...

....

 *Ιδιαίτερης συμβολικής και ουσιαστικής σημασίας και περιεχομένου συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Δικαιοσύνης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Υπουργείου Δικαιοσύνης, κ. Πάνο Αλεξανδρή είχε χθες Παρασκευή ο Δήμαρχος Μαρωνείας – Σαπών κ. Ντίνος Χαριτόπουλος στις Σάπες.

……

*Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο παλαιό Δημαρχείο Σαπών και στη διάρκεια της συζητήθηκαν θέματα αρμοδιότητας και κοινού ενδιαφέροντος των δύο πλευρών, ενώ ο Δήμαρχος παρέδωσε υπόμνημα στον Γενικό Γραμματέα με θέματα και προβλήματα που απασχολούν το Δήμο, με σημαντικότερο την πρόταση λειτουργίας Μεταβατικού Ειρηνοδικείου και μεταβατικής έδρας Μονομελούς Πλημμελειοδικείου στις Σάπες.

……

*Οι δύο άνδρες πραγματοποίησαν επίσκεψη στο οίκημα του Ειρηνοδικείου Σαπών, που έχει υποστεί πρόσφατα βανδαλισμούς και καταστροφές και του οποίου την χρήση διεκδικεί ο Δήμος Μαρωνείας – Σαπών.

……

*Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ο Δήμος Κομοτηνής και το ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής, με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης απέναντι στη Δημόσια Υγεία και λόγω της καθημερινής αύξησης διεγνωσμένων κρουσμάτων, αναβάλλουν μέχρι νεωτέρας την προγραμματισμένη για την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2020 προβολή της ταινίας «ΚΡΑΥΓΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ», στο πλαίσιο εορτασμού των 100 χρόνων από τη γέννηση της Μελίνας Μερκούρη.

……

*Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Νέστου σχηματίσθηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για κλοπή, σε βάρος πέντε (5) ατόμων, διότι όπως προέκυψε προέβησαν σε κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος από τη Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε., έχοντας παρέμβει στους μετρητές παροχής ηλεκτρικού ρεύματος σε μία επιχείρηση και τέσσερις οικίες, σε χωριά της Καβάλας.

……

*Συνεδριάζει και πάλι δια...περιφοράς το δημοτικό συμβούλιο Δήμου Τοπείρου, την Τρίτη 27 Οκτωβρίου.

Αναλυτικά η πρόσκληση:

Έχοντας υπόψη τις διατάξεις  α) του Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, β) του άρθρου 67  παρ.5 του Ν. 3852/2010 (τ. Α’/87) (όπως αντικαταστάθηκε με τις διατάξεις του άρθρου 74 του Ν. 4555/2018) και γ) του άρθρου 184 του Ν. 4635/2019 (ΦΕΚ 167/τ. Α’/30.10.2019) «Επενδύω στην Ελλάδα και άλλες διατάξεις» (άρθρο 184 «Ρύθμιση θεμάτων σύγκλησης δημοτικών και περιφερειακών συμβουλίων» καθώς επίσης και δ) το άρθρο 10 παρ. 1 "Κατεπείγουσες διατάξεις για την Λειτουργία Δήμων και Περιφερειών κατά την διάρκεια της λήψης μέτρων αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19" Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου Τεύχος Ά ,αριθ. Φύλλου 55/11-3-2020 και την υπ. αρ. 18318/ 13-3-2020 εγκύκλιο του υπουργείου εσωτερικών καλείστε σε «δια περιφοράς» Συνεδρίαση, του Δημοτικού μας Συμβουλίου, η οποία θα λάβει χώρα την Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2020 από ώρα 12.00 μ.μ. έως 13.00 μ.μ. με το παρακάτω θέμα ημερήσιας διάταξης:

ΘΕΜΑ: Δωρεάν παραχώρηση της χρήσης των αθλητικών εγκαταστάσεων του οικισμού Θαλασσιάς στον Αθλητικό Μορφωτικό Πολιτιστικό Σύλλογο  Βασίλισσα της Θράκης 2012  για την αγωνιστική περίοδο 2020-2021 (αρχής γενομένης από 1-11-2020 και μέχρι λήξη της αγωνιστικής περιόδου 2020-2021). (Εισήγηση: Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου).

Η Συνεδρίαση θα γίνει δια περιφοράς, για λόγους διασφάλισης της δημοσίας υγείας από την πανδημία του κορονοϊού. Παρακαλούνται τα μέλη του συμβουλίου να δηλώσουν την συμμετοχή τους στην συνεδρίαση καθώς και την θέση τους επί των θεμάτων μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) στην διεύθυνση infotopeirou@gmail.com, είτε με sms στο τηλέφωνο του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου 6946908095 είτε με FAX στην γραμματέα του δημοτικού συμβουλίου 2541352618

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ

 ....

ΟΤΙ ΦΕΡΝΕΙ Η ΚΑΤΙΝΑ 

 


Έχω μπροστά μου φωτογραφίες από την εκδήλωση του γνωστού δημοσιογράφου Τάσου Κοντογιαννίδη στη Σταυρούπολη με τις υποτροφίες και ειλικρινά ... θαύμασα και πάλι τον Δήμαρχο Ξάνθης κύριο Τσέπελη ο οποίος ήταν ο μόνος από τις αρχές που....δεν φορούσε μάσκα! Είδα ακόμη και τον αντιδήμαρχο Σταυρούπολης Απόστολο Ελευθεριάδη, είδα τον Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Νίκο Ευφραιμίδη, τον Περιφερειακό Σύμβουλο Κώστα Κουρτίδη!! Όλοι με ΜΑΣΚΑ για να δώσουν και το καλό παράδειγμα προφανώς στους μαθητές, εκτός από τον....Τσέπελη!

Δηλαδή ο κύριος Τσέπελης τι «μήνυμα» επιδιώκει να δώσει στην κοινωνία! Ότι  ως γράφει  στα υποδήματά του, Πρωθυπουργό, Χαρδαλιά, γιατρούς και  γενικά τους πάντες; Και μιλάω βέβαια για απίστευτο... συνωστισμό!

Η ΚΑΤΙΝΑ

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »